Daten voor gehuwden

Alsof singles het nog niet moeilijk genoeg hadden, wordt ‘hun terrein’ van het daten nu ook nog eens ingepalmd door gehuwden en samenwonenden.

Als je denkt dat daten enkel voor singles bestemd is, dan gaat voor jou nu een nieuwe wereld open, want “steeds meer gehuwden bestormen de datingmarkt.”
Toegegeven, ook wij moesten even de wenkbrauwen fronsen toen we het bericht in de krant lazen. Maar of je het nu goedkeurt, of niet, feit is dat door allerlei omstandigheden (geen tijd, vast sociaal netwerk,…) het ook voor gehuwde koppels die op zoek zijn naar wat meer avontuur in hun leven niet makkelijk is om de juiste partner daarvoor te vinden. Waar vind je immers een groen blaadje of een lekkere kerel voor een spannende aanvullende relatie buiten het huwelijk?
De Nederlander Mari Kapteijns van het datingbureau Dating Consultancy Partner, heeft daar iets op gevonden en z’n op het eerste gezicht waanzinnige idee lijkt nog aan te slaan ook, althans in Nederland. DCP dat ooit begon als een gewoon datingbureau voor alleenstaanden, helpt nu getrouwde mannen en vrouwen tegen betaling aan een geschikte minnares of minnaar.
Het begon allemaal – zoals de meeste briljante ideeën – geheel toevallig met een vrouw wier man na een hersenoperatie alle interesse in seks verloren had. Aangezien de hunkering naar lichamelijke liefde van de vrouw zo groot was, maar ze tegelijkertijd haar man niet in de steek wou laten, klopte ze aan bij het bemiddelingsbureau.
Duurzaam vreemdgaan

Kapteijns, zelf niet echt een ‘believer’ in monogamie en verwoed pleitbezorger van de geneugtes van het overspel, ontdekte algauw het spreekwoordelijke gat in de markt. Tegenwoordig richt DCP zich volledig op getrouwde en samenwonende koppels, waarvan hij overtuigd is dat er nog veel potentieel in zit.
De kandidaten worden aan een grondige schriftelijke en mondelinge selectie onderworpen en daarna met elkaar in contact gebracht. Inschrijvingen kosten zo’n 100 euro en enkel hoger opgeleiden komen in aanmerking.
De zaakvoerder benadrukt echter dat het hem niet louter om het uitwisselen van sekspartners te doen is. “Mijn klanten zoeken een man of vrouw voor een duurzaam contact naast de bestaande relatie”, aldus de gewiekste zakenman. Mannen die enkel uit zijn op seks worden daarom vriendelijk doorverwezen naar een escortbureau.
Bron: Roularta

Re: Daten voor gehuwden
Toen ik overschakelde van een “gewoon” relatiebureau naar een bureau voor gebonden mensen, zeg ‘aanvullende relaties’ omdat ‘vreemdgaan’ toch net iets anders is, was het motief niet om veel geld te gaan verdienen, integendeel. De drijfveer was en is te willen voorzien in een ‘vergeten’ behoefte en daarmee op een correcte en integere wijze mee om te gaan. De single-markt bestaat uit miljoenen gegadigden. Ook valt er veel geld te verdienen in de seksdating branche (met 99,9% mannen die reageren). Serieuze aanvullende relatiebemiddeling is voor slechts een beperkte groep mensen. Daarbij gaat het ook nog om een groep vanaf ca 35 jaar en hbo/ac niveau. Veel geld verdienen kun je beter op een andere manier. Juist, aan de massa.
Mari Kapteijns, directeur relatiebureau DCPartner, www.dcpartner.be/www.dcpartner.nl

Re: Daten voor gehuwden
Ik wist allang dat dat zo was.In deze tijd doen ze alles om geld te verdienen. het hoeft daarom niet op het internet te zijn teletekst gaat ook. ik ben single wil en gewoon geen date via het internet. Ik wil op de oude manier een date zoals vroeger. Ja dat gaat ook nog.

7 Comments

 1. Karel Van der Zanden

  ik ben oud-rechter, schrijf romans en ben ook nog actief op diverse terreinen, alhoewel ik al 88 jaar ben.
  Mijn vrouw is veel jonger dan ik, zij is 65 jaar, fysiek en geestelijk heel aantrekkelijk.
  Wij zoeken nu een lieve interassente man, die een duurzame relatie met haar zou willen aangaan met respect voor ons huwelijk.

 2. Devriendt

  Ben 60 jaar en zoek een man die mij genegenheid kan geven,samen praten en op uitstap gaan.Ben gehuwd maar leven als vreemden samen en dat begint zwaar te wegen.Probeer dit te compenseren door met vriendinnen uitstapjes te maken maar de laatste tijd heb ik behoefte naar een man met wie het zou klikken.Mag zelf ook gehuwd zijn.

 3. Rob

  Ik ben een man van 50 jaar mijn vrouw is 48 en al 10 gehandicapte we zijn gelukkig getrouw en ik verzorg haar met alle liefde. Nu hebben wij al een tijd er over dat ik een vriendin mag om aan mijn behoefte te komen. Stond daar eerst niet open voor maar nu denk ik ja ik ben nog te jong .. ik zoek een getrouwde vrouw die dit begrijpt ? Groetjes Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *