Het probleem van de vrouw bij internet dating

Wat maakt haar kwetsbaar?
De behoefte van verreweg de meeste mannen in het second love circuit is uitsluitend ‘om te veroveren en seks te hebben’ . En dat sluit meestal niet aan bij de behoefte van de meeste vrouwen. Als ze alleen seks wil kan ze dat zoveel krijgen als ze wil, daarvoor hoeft ze niet te daten.
Vrouwen willen over het algemeen meer dan ‘de daad’ alleen, een goed communicatief en emotioneel contact is voor haar essentieel en ook een (min of meer) duurzaam contact. Hoe vind je die tussen die lawine van mooie praatjes.
Wie zit er nu wekelijk aan de andere kan van de mail? Hoe zit het dan met haar privacy?
En dan nog dit.
Een man die ‘iets heeft met een vrouw’ is ‘een beetje stout’.
Hij vertelt zijn vrienden soms vol trots over zijn ‘verovering’ .
Een vrouw wordt het hebben van een minnaar veel meer aangerekend, ze krijgt al snel het predikaat ‘slet’, de dubbele moraal.
Voor haar is het dus extra van belang om haar privacy te bewaken en niet zomaar ‘in de wilde weg’ te gaan daten met…… (ja met wie?).
Via internet krijgt ze vele reacties, in tegenstelling tot mannen, op haar advertentie. Maar wie moet ze dan kiezen?
Welke mannen, dat zijn er velen, willen uitsluitend als ze zélf tijd hebben, even langskomen om ‘het’ tussen de bedrijven door te ‘doen’.
En dan spelen nog aspecten als ‘betrouwbaarheid’ , ‘respectvol’, ‘uiterlijke verzorging’, ‘niveau’ en of ze niet te doen krijgt met een stalker om maar wat te noemen, mee.

Voor haar is het belangrijk dat een tussenpersoon (b.v. een relatiebureau) zeer selectief te werk gaat en haar privacy beschermt. Een dating site waarbij ieder profiel persoonlijk wordt gekeurd verdiend de voorkeur boven algemene dating sites