Waarom gaan vrouwen vreemd?

Vrouwen blijken de man in te halen wat betreft overspel. Steeds meer vrouwen gaan vreemd en natuurlijk heeft dit te maken met de mogelijkheden die de moderne tijd biedt. Vrouwen werken massaal en komen in contact met collega’s, maar ook de mogelijkheden die internet biedt brengen vrouwen in de verleiding. Wat zijn de oorzaken waarom vrouwen vreemd gaan?

1. Wraak
Veel vrouwen nemen wraak op hun partner nadat ze ernstig zijn gekwetst, wat niet meteen de meest rationele oplossing is om het probleem aan te pakken. Op zich is het wel begrijpelijk, omdat vernedering of gekwetsheid vaak niet makkelijk op te lossen is door uithuilen bij vrienden of familie. Wraak biedt snelle verlichting, maar vaak veroorzaakt het uiteindelijk alleen maar meer problemen of verdriet.

2. Gebrek aan aandacht
Vrouwen willen aandacht. Krijgen ze die attentie weinig of zelden van hun partner, dan is de verleiding groot als ze die wel van een ander kunnen krijgen.

3. Jaloezie
Vooral een aantrekkelijke partner kan een vrouw onzeker maken. De continue aandacht die zo’n man van andere vrouwen krijgt, kan een vrouw achterdochtig maken en jaloers. Om hun zelfvertrouwen terug te krijgen kunnen deze vrouwen hun heil soms zoeken in overspel. Overspel geeft hen een gevoel van eigenwaarde, waardoor ze alle aandacht die hun man van andere vrouwen krijgt beter kunnen hanteren.

4. Eenzaamheid
Veel vrouwen zijn bang voor eenzaamheid. De valkuil is dat ze hun kapotte relatie niet kunnen opgeven, voordat ze de zekerheid hebben van een nieuwe partner. Dit leidt dus tot overspel aan het einde van een relatie, wat natuurlijk verwerpelijk is naar de partner. Het veroorzaakt vernedering en verdriet bij de bedrogen partner. Eerlijker is het om de moed te hebben een relatie te beeindigen, voordat je een nieuwe partner in je leven laat.

5. Meer spanning
Zodra de sleur in een relatie optreedt, krijgen vrouwen, net als mannen, vaak behoefte aan meer spanning in hun leven. Een affaire kan haar leven weer meer kleur geven, waardoor ze zich weer sexy en aantrekkelijk voelt. Het is jammer dat die energie niet wordt gestoken in de bestaande relatie. Overspel is makkelijker, maar uiteindelijk maakt het veel kapot. Ook in een bestaande relatie is het mogelijk om de spanning weer terug te brengen, maar dat vergt goede wil en inzet.

6. Laatste kans
Sommige vrouwen gaan vreemd als de relatie is vastgelopen in conflicten en ruzies. Ze willen eigenlijk niet weg bij hun partner, maar kunnen de bestaande situatie ook niet meer aan. Overspel lijkt dan een schreeuw om aandacht van de partner. Vaak blijven deze vrouwen wel bij hun partner, omdat door het overspel alles op scherp komt te staan en de partner wel bereid is om te communiceren en aan de relatie te gaan werken.

7. Vermindere seksuele aantrekkingkracht
Zodra de partner minder seksuele belangstelling krijgt voor zijn vrouw, dan zoeken vrouwen vaak de schuld bij zichzelf. Ze voelen zich (seksueel) onaantrekkelijk en worden bang dat de liefde van hun man aan het verdwijnen is. Ze gaan bevestiging zoeken in een affaire met een andere man, zonder te beseffen dat er veel meer redenen kunnen zijn waarom hun partner een verminderde seksuele belangstelling heeft. Ook hier geldt dat het belangrijk is om twijfels of angsten te bespreken met je partner. Misschien kunnen jullie samen werken aan het oplossen van het gebrek aan libido.

8.Lust

En dan zijn er natuurlijk vrouwen, die net als mannen, zonder enige dieperliggende oorzaak gewoon vreemdgaan uit lust. Ze kunnen geen weerstand bieden aan verleidingen op het werk, in de sportschool, op datingsites of in chatrooms en bedriegen hun partner omdat ze hun libido willen bevredigen.

(c) nieuwslog Rosetta