In bed of op de keukentafel


Hoe vrouwen seks beleven
Auteur: Corine Koole
Koole is journalist en schrijver. Drie eerdere boeken van haar hebben de namen: Ik wil jou (2006), Wat blijft is liefde (2007) en Hij/Zij en de liefde (2008).
Uitgever: Balans

Korte inhoud.
[bcp pid=”1001004006543546″ type=”desc”][/bcp]

Waarom in deze rubriek?
6 van de 19 verhalen hebben te maken met een buitenechtelijke relatie of vreemdgaan.
Dat zijn niet de minst spannende verhalen overigens. Daaruit blijkt (ook) maar weer dat de seksuele spanning en het genot daarvan met een onbekende(re) erg boeiend kan zijn.

Wat biedt háár dan een (extra) minnaar?
[bcp pid=”1001004006543546″ type=”img”] [/bcp]Er zijn geen sociale regels die de verhouding besturen, geen patroon voor de ontwikkeling van die relatie. Geen vastgelegde doelen, geen tijdsduur en geen voorgeschreven gedrag om in de smaak te vallen. Alleen de persoonlijke kwaliteiten van haar minnaar, zijn uiterlijk, lach, gevoel voor humor en zijn kwaliteiten als minnaar tellen. Zijn betrokkenheid en zeker ook zijn interesses, diepgang en ontwikkeling. Ze kan een band scheppen die ze wil en een seksuele invulling geven die niet is voorgeschreven. Ze kan zichzelf zijn, ze hoeft niet de geïdealiseerde echtgenote te spelen, ze bepaalt zelf de voorwaarden. Voorwaarden die ze daarvoor nimmer kon stellen omdat het protocol dit verbood. Ze bepaalt haar eigen inbreng, ze hoeft geen concessies te doen aan haar minnaar, geen toekomstplannen te maken, ze hoeft hem niet voor zich te winnen, ze kan zichzelf zijn. Een vriendschap van dag tot dag, geen verplichtingen, alleen kiezen voor zichzelf, plezier hebben als doel. Genieten van wie je bent. Helemaal zichzelf zijn. Waardering krijgen om wie je bent en niet om wie je behoort te zijn. Seks wordt niet gebruikt voor het doel huwelijk, niet als iets nuttigs. Er is geen beperking, geen doel en werkt daarom bevrijdend

Wat biedt hém een (extra) minnares?
De seks die hij geniet is vrijblijvend in die zin dat daar geen consequenties aan verbonden zijn ten aanzien van de relatievorm. Hij hoeft zijn minnares geen gelofte van ‘eeuwige trouw’ af te leggen. Hij is weliswaar aan haar verbonden, maar behoudt toch zijn ‘vrijheid’. Het lichamelijke aspect, dus ook seks, heeft een grotere invloed bij mannen dan bij vrouwen op de beslissing om ‘iets’ buiten de deur te zoeken. Maar dat wisten we eigenlijk al lang. Hij weet dat zij elk moment bij hem weg kan gaan, een andere man zal graag zijn plaats innemen. Daarom zal hij erg zijn best blijven doen om haar te behagen.

Waarom zoekt een man een minnares in plaats van een prostitué?
Waarom dan die ‘rompslomp’?
Naast het avontuurlijke aspect, een prostitué is voor hem doorgaans veel minder avontuurlijk, speelt er nog iets mee.
De verovering zelf, dat streelt zijn ego!

Wat vind ik ervan?
Een prachtige verzameling verhalen. En ook heel leerzaam. Als mannelijke relatiebemiddelaar denk ik te kunnen stellen dat zeker mannen hier veel aan zullen hebben. Nu nog proberen om ze aan het lezen te krijgen. Dat valt niet mee als er zoveel auto’s en computers op de markt zijn en ze ook nog vaak denken te weten hoe een vrouw in elkaar zit. Koole heeft een interessant en leesbaar boekje geschreven. [bcp pid=”1001004006543546″ type=”link”]Kopen! Nu![/bcp]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *