Minnares gezocht

Waarom en wanneer gaat een man op zoek naar een minnares naast zijn bestaande relatie?

Minnares meestal gezocht om seksuele redenen

Mannen zoeken meestal een minnares vanuit de drang naar seksuele contacten met de onbekende vrouw. Iemand die ze (nog) niet kennen.
Veel mannen die een minnares zoeken missen iets in hun relatie en meestal is dat seks met een andere vrouw. Het avontuurlijke speelt bij een man een grote, meestal overheersende, rol. Het is niet voor niets dat er zoveel bordelen, prostituees, call-girls enz zijn. Op de TV bieden zich op vele kanalen in de late uurtjes vrouwen aan, tegen betaling weliswaar, om mannen seksueel te gerieven, telefonisch of via een site. Ze hebben het er maar druk mee. Het uiterlijk speelt bij de overgrote meerderheid een belangrijke rol. Mannen verlustigen zich op weinig of niets verhullende plaatjes van, meestal jonge, vrouwen. Vrouwen zijn veel minder geïnteresseerd in plaatjes en ramen met uitstalling van mannenlijven.

Minnares gezocht om biologische redenen

Slechts een paar procent van alle zoogdieren, waaronder je ook de mens kunt rekenen, op onze planeet is monogaam. Vrijwel alle biologen scharen de mens niet onder de monogame soort. Charles Darwin schreef in de negentiende eeuw al dat polygamie een belangrijke voorwaarde is voor een gunstige evolutie van de soort. Monogamie is niet biologisch bepaald, maar wordt door maatschappelijk bepaalde normen opgelegd.
Veel mensen worden heen en weer geslingerd tussen de maatschappelijke norm (monogame relatie) en hun biologische oerdrang (seks met meerderen). We willen graag geloven dat het mogelijk is om je exclusief te binden aan een ander, maar onze genen ‘willen vaak iets anders’.

Stiekem zoeken naar een minnares

Niet veel mannen geven gemakkelijk toe dat ze een minnares zoeken of hebben. Ook niet tegenover onderzoekers. Mede om die reden zijn er maar weinig betrouwbare cijfers bekend met betrekking tot het hebben van een minnares.
Maar er zijn wel feiten bekend.
Mannen gaan vaker al snel op zoek naar een minnares en meestal is het hen te doen om seks. Vrouwen willen meer dan ‘dat ene’, seks met andere mannen kunnen ze zo vaak hebben als ze willen. Zelfs als ze er geld voor vragen hebben ze het nog druk.
Onderzoek vreemdgaan met minnares
Er is veel onderzoek gedaan naar vreemdgaan door mannen, oftewel het zoeken naar een minnares. Percentages van 20 tot ruim 75 procent worden daarbij genoemd. Je kunt er dus niet zoveel mee. De behoefte van mannen aan een minnares is vele groter dan dat van vrouwen als het om seks gaat.
Uit diverse onderzoeken zou blijken dat de kans dat je tijdens een vaste relatie te maken krijgt met vreemdgaan, ergens tussen de 30 en 75 procent ligt. Daar kun je ook al niet zo veel mee.

Collega als minnares

Naast internet is de werkvloer een belangrijke plek om een minnares te zoeken of te ontmoeten. Een collega als minnares. Maar dat is tegelijk de meest privacy-gevoelige minnares die je je kunt bedenken. Dit is moeilijk geheim te houden en schept vaak complicaties in de werksfeer tot ontslag aan toe.
Datingsites zoeken een minnares voor je
Door alle datingsites op internet, er komen er steeds méér, is het zoeken naar een minnares de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden.
Of zitten daar haken en ogen aan?
De meeste mannen zoeken in een minnares een seksmaatje, terwijl het gros van de vrouwen daarnaast minimaal een goed communicatief contact wil met (enige) diepgang.
Vreemdgaan Planet vroeg aan Relatiebureau DCPartner hoe hun ervaring is met dating voor een tweede relatie. Het antwoord:
“Reeds in de negentiger jaren van de vorige eeuw exploiteerden wij reeds een dating-site onder de naam QEPartner. Na ruim een jaar zijn we daarmee gestopt. Ondanks de hoge drempel (minimaal 30 jaar en hbo/ac niveau) schreven vooral mannen zich in en slechts weinig vrouwen. Commercieel gezien is een dating-site interessant, maar als het gaat om daadwerkelijk en succesvol bemiddelen is een dergelijke vorm niet erg aantrekkelijk. Vrouwen krijgen een lawine van meestal (gratis) sekszoekers over zich heen. Zoek uit al die mooie verhalen maar de juiste minnaar uit, je hebt daar erg veel vrije tijd voor nodig. Voor mannen geldt dat ze samen met honderden andere mannen dingen naar de hand van de minnares.

Kans van slagen voor mannen

Uiteindelijk zullen alleen mannen die begrijpen dat een vrouw anders is én daar ook naar handelen, een goede kans maken om een vrouw voor zich te winnen. Erotiek is voor vrouwen net zo belangrijk als voor mannen, maar zij willen wél weten met wié, een lichaam alléén is niet voldoende. Een goed geestelijk contact is voor de meeste vrouwen allereerst een voorwaarde.

One Comment

  1. Marcel

    In heel veel gevallen zoeken mannen om sexuele redenen een minnares naast een relatie omdat de partner de behoefte van de man niet meer kan of wil bevredigen.

    Wat mij is opgevallen dat een vrouw na het krijgen van kinderen of na jaren relatie minder moeite doet om er sexy en aantrekkelijk uit te zien. De hoge hakken, sexy lingerie worden niet meer gedragen, bijna alle energie en tijd gaat naar alles behalve de man, de vrouw is veelal moe, heeft geen zin meer in voorspel en naspel, hooguit soms ff een vluggertje of geen zin meer in sex.
    En dan is zo’n vrouw nog boos als haar partner vreemdgaat…

    Ik schrijf vanuit mijn ervaring en ben ben vreemdgegaan, en ja ik deed dat liever niet maar na veel signalen en gesprekken zonder verandering in ons sexleven heb ik genoten van de intimiteit met een vrouw die in dezelfde situatie als ik zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *