Vreemdgaan en PSAS

Vreemdgaan komt overal voor, bij mens en dier en is kennelijk onderdeel van het seksuele bestaan. Er zijn zelfs deskundigen die het nut ervan onderschrijven.
Soms komt het voor dat vreemdgaan een geval is van de ziekte PSAS.

PSAS (Persistent Sexual (Genital) Arousal Syndrome (Disorder)
is een nog onbekende aandoening die zich plotseling openbaart bij vrouwen rond de overgangsleeftijd. De kenmerken zijn:
– een voortdurende en hoogst ongewenste staat van genitale opwinding;
– met of zonder orgasmen;
– met of zonder pijn.
Vrouwen die aan dit syndroom lijden leven steeds in of op het randje van een orgasme en ervaren dit als destructief en allesoverheersend. Het dagelijks functioneren staat daardoor onder druk.
De opwinding die daarmee gepaard gaat is uitsluitend lichamelijk en heeft niets te maken met romantische gevoelens en/of seksuele gedachten.

Omdat dit syndroom vrij onbekend is zijn de meeste vrouwen niet op de hoogte van het feit dat men dit syndroom heeft gekregen. Het komt dan ook voor dat men in het begin denkt dat ‘slechts’ het libido sterk is toegenomen.
De dagen staan in het teken van bevredigd willen worden, masturberen en soms moet men zich meerdere malen per dag verschonen.
Wanneer ze al een partner heeft kan en/of wil hij niet voldoen aan haar enorm toegenomen behoefte aan orgasmen.
Het komt ook voor dat zo’n vrouw dan vreemdgaat. Als minnares van een tweede of derde minnaar probeert ze aan de dwingende behoefte te voldoen. Ongebonden vrouwen knopen relaties aan met een gebonden man. Seks voert de boventoon. Maar al snel vindt de vrouw uit dat dit niet de weg is.voor haar.

PSAS is niet sensationeel, niet aangenaam of leuk, integendeel.
PSAS is een alles bedervende aandoening, niet gekenmerkt door het krijgen van een onmenselijke hoeveelheid (spontane) orgasmen, dat is onzin.
Maar het vergalt je leven wél.
Meer informatie kunt u vinden op de site www.psas.nl

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *