Vreemdgaan is slecht voor je hart

Vreemdgaan vergt tot een derde meer energie dan seks met de eigen partner. Vrijen met een andere partner is qua inspanning te vergelijken met spitten in de tuin, terwijl seks in eigen huis overeenkomt met douchen.

Althans, dat beweert de Zweedse cardioloog Lars Ryden. Die stelde na onderzoek vast dat het risico op een beroerte of een hartinfarct stijgt als je ‘het’ stiekem je buurvrouw doet terwijl je eigen partner naar ‘As the world turns’zit te kijken: “Vreemdgaan vergt tot een derde meer energie dan seks met de eigen partner. Vrijen met een andere partner is qua inspanning te vergelijken met spitten in de tuin, terwijl seks in eigen huis overeenkomt met douchen. Bij vrijen met een vaste partner in een vertrouwde omgeving is die kans zeer klein. Maar bij seks met een andere partner wordt de hartspier extra belast door de psychologische spanning over de geheime verhouding. Zulke vrijpartijen worden bovendien vaak voorafgegaan door een diner met aperitiefjes en wijn, die de hartspier extra belasten”, aldus de dokter.

Leuke vergelijking trouwens, spitten en douchen, zeker als je bedenkt dat je die twee activiteiten over het algemeen direct na elkaar doet. Benieuwd naar de resultaten van dát onderzoek. Het wachten is tevens op een verzoek tot een wettelijk verbod in het kader van de volksgezondheid.
Mogenlijk gaat Balkenende nu het vreemdgaan verbieden, de argumenten waarom zijn er nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *