Vreemdgaan, Wippen, Wégwezen

Uit een recent gehouden onderzoek door startpagina en online magazine Singlessite zou blijken dat de single man geen enkel probleem heeft met zijn rol als minnaar van een gebonden vrouw.
Het onderzoek werd door hen gedaan onder 387 singles en ging over de verschillende aspecten van het fenomeen ‘gebonden dating’. Van alle geënquêteerden gaven slechts 8% vrouwen hun mening volgens de onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek, waarvan de deelnemers voor 92% uit mannen bestaan, kun je het best zien als een onderzoek onder mánnen. Het onderzoek toont daarom dus vooral een beeld van de mannen.
En veel mannen willen seks om de seks, terwijl veel vrouwen dat juist niét willen. Vrouwen zitten wat gecompliceerder in elkaar en stellen ‘dus’ meer eisen aan het contact, koppelen meestal hun onderlijf niet los van de rest. Het is jammer van dit onderzoek dat er geen gescheiden onderzoek/resultaatweergave is van mannen en vrouwen. Dat had verrassende verschillen opgeleverd zonder twijfel.

Uit dit onderzoek komen dan ook vooral de punten die mannen als een voordeel beschouwen naar voren en die luiden:
* seks zonder verplichtingen (wel de lusten niet de lasten);
* spanning (de ‘jager’ dus);
* geen relatiegezeur (vooral handig als je niets van vrouwen snapt);
* mogelijke nadelen als ’te vrijblijvend’ en ‘alles draait alleen om de seks’ worden nauwelijks als minpunt ervaren (vreemdgaan, wippen en wegwezen dus);.
* zo’n 60% van de deelnemers noemt gebonden dating ‘handig’, aldus de ondervragers met als nadeel dat hij (92%) haar ‘niet kan ontmoeten wanneer hij dat wil’ (zou ze dan niet bij de telefoon op hem gaan zitten wachten?) en dat hij mogelijk verliefd zou kunnen worden (moet je emoties tonen, ook dát nog!).

Vreemdgaan lijkt voor de meeste mannen seks-consumptie, een pilsje aan de bar, een gehaktbal uit de muur.

Misschien is het een troost dat er ook mannen zijn die wat anders, lees ‘minder primitief’, in het leven staan al zal dat wel een minderheid zijn.
Succes met de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *